Veiligheidsladder

Wat is de Veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder is een norm die door ProRail in het leven is geroepen en in beheer is van de NEN. Het certificatieschema legt de nadruk op veiligheidsbewustzijn en veilig handelen. Daarnaast biedt de Veiligheidsladder kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren actief zijn. Het doel van de Veiligheidsladder is het verhogen van het veiligheidsbewustzijn om zo het aantal ongevallen, incidenten, onveilige handelingen en -situaties terug te dringen. Het uitgangspunt is: “Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie is, hoe hoger de score op de veiligheidsladder!”

De Veiligheidsladder kent vijf treden, hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de score op de veiligheidsladder:

Trede 1. Pathologisch: ‘wat niet weet, wat niet deert’
Trede 2. Reactief: Verandergedrag is ad-hoc en van korte duur
Trede 3. Berekenend: Veiligheidsregels worden belangrijk gevonden
Trede 4. Proactief: Veiligheid heeft een hoge prioriteit en wordt continu verbeterd
Trede 5. Vooruitstrevend: Veiligheid is volledig geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen

Hoe krijgt u het ‘Veilig Bewust Certificaat’?

Om het Veilig Bewust Certificaat te behalen, moet u in hoofdlijnen de volgende stappen doorlopen:

  1. Kennisnemen van informatie betreffende de Veiligheidsladder (handboek + documentatie)
  2. Uitvoeren zelfbeoordeling/Self Assessment Questionnaire
  3. Analyseren resultaten
  4. Verbeteren indien nodig en/of wenselijk
  5. Certificeringsaudit door Certificerende Instelling

Certificering volgens de Veiligheidsladder met Arbo Industries

Arbo Industries begeleidt u tijdens het project naar het door u gewenste certificatieniveau. Wij geven u alle benodigde informatie die nodig is om het proces in gang te zetten. Een ervaren adviseur bezoekt uw bedrijfslocatie(s) en voert samen met de verantwoordelijke van uw bedrijf de benodigde beoordeling uit. Wanneer het resultaat hiervan bekend is, stellen we een plan van aanpak op, zodat u in aanmerking komt voor de gewenste Trede op de Ladder (trede 2, 3, 4 of 5).

Door onze efficiënte werkwijze, bent u bij Arbo Industries verzekerd van het Veilig Bewust Certificaat; snel én tegen een meer dan concurrerende prijs.

Wanneer u een afspraak wilt maken, dan komen wij graag bij u langs. Desgewenst stellen wij een op maat gesneden en vrijblijvende aanbieding voor u op. U ontvangt onze aanbieding altijd binnen vijf werkdagen.

Veilig Bewust Certificaat behalen? Neem contact met ons op!

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox. Tevens ontvangt u dan een aantal unieke veiligheidsposters.


Terug naar overzicht

Vul het onderstaande formulier in of bel direct naar 085 06 07 200


ONDER DE LOEP GENOMEN...

Offerte
Aanvragen