VCA*/**/Petrochemie

Aannemers krijgen vaak de vraag of zij VCA-gecertificeerd zijn en veel opdrachtgevers stellen een VCA-certificering zelfs verplicht voor hun onderaannemers. Maar wat houdt een VCA-certificering nu eigenlijk in?

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. De certificering heeft als doel om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en het aantal ongevallen te verminderen. De VCA is daarmee veel meer dan alleen een checklist met een aantal eisen; het is een veelzijdige norm waarmee bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het certificaat stelt eisen aan onderwerpen als VGM-beleid, risicobeheer, opleiding, voorlichting en instructie, milieuzorg, noodsituaties, VGM-inspecties, bedrijfsgezondheidszorg en ongevallen/VGM-incidenten. Om in aanmerking te komen voor een VCA-certificering, moet u aantoonbaar bewijs hebben dat u aan de gestelde eisen voldoet.

Voor wie is VCA bedoeld?

De VCA is met name bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving, zoals onderhouds- en constructiebedrijven. In branches als de bouw, elektrotechniek, civiele techniek, grond-, weg- en waterbouw, metaalbewerking en (petro)chemische industrie wordt van onderaannemers vaak het VCA-certificaat geëist. Voorbeelden van risicovolle omgevingen in deze branches zijn de bouwplaatsen, besloten ruimten, werkplaatsen, fabrieken, installaties en werkgebieden op hoogte.

Hoe behaalt mijn bedrijf het VCA-certificaat?

Om een VCA-certificering te behalen, moet u de volgende stappen doorlopen:

  1. Bepalen of u in aanmerking komt voor een VCA-certificering
  2. Bepalen op welk niveau u gecertificeerd wilt/kunt worden (VCA* / VCA** / VCA-petrochemie)
  3. Opstellen plan van aanpak ten behoeve van uw VGM-beheersysteem
  4. Uitvoeren actiepunten uit plan van aanpak
  5. Aanvragen VCA-certificering

Wat kost een VCA-certificering?

Er is geen vast prijskaartje te hangen aan een VCA-certificering. De kosten voor een VCA-certificering zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het aantal medewerkers, de status van het bedrijf op het gebied van VGM en de aard, veelzijdigheid en complexiteit van het werk. Prijstechnisch gezien garanderen wij dat u bij Arbo Industries aan het juiste adres bent.

VCA-certificering behalen met Arbo Industries

Arbo Industries ontwikkelde een systeem waarmee bedrijven op eenvoudige en efficiënte wijze in aanmerking komen voor het VCA certificaat. Geen dikke handboeken met ingewikkelde procedures, maar praktische hulpmiddelen om u te helpen met het optimaliseren van uw VGM-beheersysteem. Door ons praktisch ingerichte systeem en de efficiënte werkwijze bent u bij Arbo Industries verzekerd van het VCA certificaat; snel en tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

VCA certificaat behalen? Neem contact met ons op! 

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox. Tevens ontvangt u dan een aantal unieke veiligheidsposters.Terug naar overzicht

Vul het onderstaande formulier in of bel direct naar 085 06 07 200


ONDER DE LOEP GENOMEN...

Offerte
Aanvragen