ISO 9001 en ISO 14001 voor De Jong Marinelife

De afgelopen maanden heeft Arbo Industries zich o.a. bezig gehouden met een opdracht om trots op te zijn; namelijk de certificering van een heel mooi en bijzonder familiebedrijf, te weten De Jong Marinelife.

 

Een aantal maanden geleden ontvingen wij een aanvraag voor het opzetten en implementeren van een managementsysteem op basis van ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Na een bedrijfsbezoek, een nulmeting en het maken van goede onderlinge afspraken, is het traject van start gegaan.

 

Over De Jong Marinelife

 

De Jong Marinelife is één van ’s werelds grootste leveranciers van onder meer (zelfgekweekte) tropische zoutwatervissen, haaien, roggen, koralen en aquariumbenodigdheden. Met een team van deskundige en enthousiaste medewerkers zorgen zij ervoor dat klanten, waaronder dierentuinen en aquariaspeciaalzaken, over de hele wereld allerlei soorten levende have en producten van hoge kwaliteit geleverd krijgen. Naast de zorg voor kwaliteit en klanttevredenheid, heeft De Jong Marinelife het onderwerp milieu hoog in het vaandel staan.

 

Het traject in het kort

 

Om de kwaliteit binnen de organisatie en de zorg voor het milieu (meer) aantoonbaar te maken naar de buitenwereld toe én vooral om continue verbetering te bewerkstelligen, heeft De Jong Marinelife besloten om op te gaan voor certificering conform ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Wij zijn erg trots dat wij deze opdracht hebben mogen uitvoeren. We hebben een praktisch KAM-handboek opgesteld op basis van de eisen uit de normen, maar ook vooral op basis van de procedures, regels, voorschriften en werkwijzen binnen de organisatie. De reeds aanwezige en gebruikte formulieren zijn in een nieuw format geïntegreerd in het KAM-handboek. Daarnaast hebben we de vereiste documenten en rapportages opgesteld en de organisatie begeleid bij de uitvoering van benodigde acties. Ondanks de beperkingen naar aanleiding van het coronavirus, heeft de implementatie van het systeem volgens planning en naar tevredenheid plaatsgevonden. Hier hebben de medewerkers van De Jong Marinelife ook een belangrijk aandeel in gehad.

 

Het resultaat

 

Nadat alle acties waren uitgevoerd en de implementatie had plaatsgevonden, is het KAM-systeem van De Jong Marinelife beoordeeld tijdens externe audits. Het resultaat van de audits was zeer positief; De Jong Marinelife voldoet aan de eisen uit de ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 normen en wordt momenteel voorgedragen voor certificering.

 

Wij feliciteren De Jong Marinelife met het behaalde resultaat en gaan ervan uit dat de certificering een positieve bijdrage levert aan de continue verbetering binnen de organisatie en het managementsysteem. Tevens bedanken wij alle medewerkers voor hun inzet en medewerking gedurende dit traject. Tot slot bedanken we ook SCI Netherlands voor de prettige audits.