Veiligheidsladder

Wat is de Veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder is een norm die door ProRail in het leven is geroepen en in beheer is van de NEN. Het certificatieschema legt de nadruk op veiligheidsbewustzijn en veilig handelen. Daarnaast biedt de Veiligheidsladder kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren actief zijn. Het doel van de Veiligheidsladder is het verhogen van het veiligheidsbewustzijn om zo het aantal ongevallen, incidenten, onveilige handelingen en -situaties terug te dringen. Het uitgangspunt is: “Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie is, hoe hoger de score op de veiligheidsladder!”

 

De Veiligheidsladder kent vijf treden, hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de score op de veiligheidsladder:

 

Trede 1. Pathologisch: ‘wat niet weet, wat niet deert’
Trede 2. Reactief: Verandergedrag is ad-hoc en van korte duur
Trede 3. Berekenend: Veiligheidsregels worden belangrijk gevonden
Trede 4. Proactief: Veiligheid heeft een hoge prioriteit en wordt continu verbeterd
Trede 5. Vooruitstrevend: Veiligheid is volledig geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen

Hoe behaalt u het ‘Veilig Bewust Certificaat’?

 

Om het Veilig Bewust Certificaat te behalen, moet u in hoofdlijnen de volgende stappen doorlopen:

  1. Kennisnemen van informatie betreffende de Veiligheidsladder (handboek + documentatie)
  2. Uitvoeren zelfbeoordeling/Self Assessment Questionnaire
  3. Analyseren resultaten
  4. Verbeteren indien nodig en/of wenselijk
  5. Certificeringsaudit door Certificerende Instelling

Certificering volgens de Veiligheidsladder met Arbo Industries

 

Arbo Industries begeleidt u tijdens het project naar het door u gewenste certificatieniveau. Wij geven u alle benodigde informatie die nodig is om het proces in gang te zetten. Een ervaren adviseur bezoekt uw bedrijfslocatie(s) en voert samen met de verantwoordelijke van uw bedrijf de benodigde beoordeling uit. Wanneer het resultaat hiervan bekend is, stellen we een plan van aanpak op, zodat u in aanmerking komt voor de gewenste Trede op de Ladder (trede 2, 3, 4 of 5).

 

Door onze efficiënte werkwijze, bent u bij Arbo Industries verzekerd van het Veilig Bewust Certificaat; snel én tegen een meer dan concurrerende prijs.

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, dan komen wij graag bij u langs. Desgewenst stellen wij een op maat gesneden en vrijblijvende aanbieding voor u op. U ontvangt onze aanbieding altijd binnen vijf werkdagen.

 

Veilig Bewust Certificaat behalen? Neem contact met ons op!

 

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox.

Vrijblijvende prijsopgave?

Naam(Vereist)

Heeft u een vraag?

Arbo Industries (logo groot)

ARBO INDUSTRIES

Onder de loep genomen

Wouter Guijt
Wouter GuijtCEO & Co-founder Nexus Energy b.v.
Lees verder
Wij zijn erg blij met de begeleiding van Arbo Industries in het behalen van onze ISO9001:2015 certificering. Adviseur Randy Loenen heeft al het zware werk uit handen genomen en kwam af en toe in de lucht met wat gerichte vragen en opmerkingen. Wij konden ons blijven focussen op onze dagelijkse werkzaamheden terwijl hij op de achtergrond alles piekfijn in orde maakte. Ook de auditor complimenteerde ons met het handboek tijdens de geslaagde audit, alle credits hiervoor gaan naar Arbo Industries, een fijne club om mee te werken!
Ruth Daniel
Ruth DanielBack Office Manager bij Selam Zorg VOF
Lees verder
Arbo Industries heeft ons met oog voor detail van A tot Z geholpen bij het behalen van het HKZ-certificaat. Zij hebben systematisch en efficiënt door het proces heen gewerkt. Tevens hebben wij de communicatie als zeer prettig ervaren; wij kregen bijvoorbeeld snel en helder reactie. Het belangrijkste is dat wij het resultaat mooi in één keer hebben behaald en wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen aan andere organisaties. Dank hiervoor.
Flip van den Heuvel
Flip van den HeuvelDirecteur Crossing Borders Development
Lees verder
Arbo Industries heeft ons begeleid bij onze ISO-9001 certificering. Zowel de totstandkoming van ons handboek als de certificering zelf verliepen op rolletjes. Wat mij opviel tijdens het implementatietraject is met name de combinatie tussen de kennis omtrent certificering enerzijds en de pragmatische aanpak van Arbo Industries anderzijds. Als u een goede partij zoekt, dan is Arbo Industries een echte aanrader!
Hilbert & Maarten Ligthart
Hilbert & Maarten Ligthart Directie Ligthart Schilders B.V.
Lees verder
Deze adviseurs houden van transparant zaken doen, met hun 'no nonsense' cultuur passen ze goed bij ons bedrijf en begrijpen we elkaar volledig. De VCA* en ISO 9001 certificering is snel en geruisloos tot stand gekomen. Wij zijn trots op de nieuwe structuur binnen ons bedrijf en de veilige omgeving waar onze mensen nu in werken
Roy Middelburg
Roy MiddelburgDirecteur Roy Reinigt B.V.
Lees verder
De samenwerking is vlekkeloos verlopen. We konden onze wensen zelfs tijdens het proces nog bijstellen. Een spontaan en enthousiast bedrijf, zeker een aanrader. We zijn trots op het behalen van het VCA**-, ISO 9001- en het ISO 14001-certificaat.
Walther Stultiens
Walther StultiensAdjunct directeur Brabant Groep
Lees verder
Arbo Industries voelt vertrouwd. Hun instelling is resultaatgericht en praktisch. De adviserende rol die zij verlenen, zorgt voor (Arbo)rust op al onze afdelingen.
Ronald van de Merwe
Ronald van de MerweDirectie Voscon B.V.
Lees verder
Bij Voscon B.V. willen wij ons laten certificeren ISO-14001, alleen waar begin je? Arbo Industries heeft ons geholpen alles duidelijk in beeld te brengen en dat te vertalen naar ons handboek en bedrijfsproces. Goed gelukt, want wij kregen de complimenten van onze auditor voor ons handboek en de begeleiding vanuit Arbo Industries!
Willem Göbel
Willem GöbelDirecteur Wimorost Construction
Lees verder
Arbo Industries heeft ons bijzonder goed geholpen bij het op korte termijn behalen van een certificering voor de VCA-Petrochemie. De samenwerking is prettig verlopen door de korte lijntjes en de kennis die zij inbrengen. De documenten die zij opgeleverd hebben zijn eenvoudig toe te passen en ondersteunend aan ons werkproces.
Ton Burgers
Ton BurgersManager Technisol Groep
Lees verder
Hoe ik Arbo Industries zou omschrijven? Dat is makkelijk: ze zijn snel, praktisch en creatief.
Bram Roukema
Bram RoukemaOperations coördinator Engine Partners
Lees verder
De samenwerking met Arbo Industries ervaren wij als prettig. Hun vlotte medewerkers denken met ons mee, toegespitst op de complexiteit van ons internationaal bedrijf. Een aanrader!
Gaby Fiere
Gaby FiereEigenaar Hallo Kraamzorg
Lees verder
Om een kraamcentrum te runnen, is best wat kennis nodig van wet- en regelgeving. Kennis die wij niet direct in huis hadden. Gelukkig helpt Arbo Industries ons. Ze begeleiden bij audits en helpen met onze RI&E. Een heel fijn bedrijf om mee te werken!
Vaios Evangelou
Vaios EvangelouFloor manager restaurant Delphi Zoetermeer
Lees verder
Arbo Industries heeft ons op een praktische manier geholpen om zowel de veiligheid als de gezondheid van ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn erg behulpzaam en flexibel!