VCU

Wat is VCU?

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en heeft als doel het verhogen van de veiligheid en gezondheid van uitzendmedewerkers. De VCU-certificering komt op veel vlakken overeen met de VCA.

Voor wie is VCU bedoeld?

 

De VCU-certificering is bedoeld voor uitzendbureaus die werknemers uitzenden naar bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn. In andere woorden: een VCU-certificaat is bedoeld voor werknemers die worden uitgezonden naar bedrijven met risicovolle werkzaamheden in een risicovolle omgeving. Hierbij kunt u denken aan onder andere bouwbedrijven, onderhoudsbedrijven, isolatiebedrijven en constructiebedrijven, maar ook aan bedrijven in de (petro)chemische sector. VCA-gecertificeerde bedrijven hebben de verplichting om uitsluitend gebruik te maken van uitzendorganisaties die VCU-gecertificeerd zijn.


Als u VCU-gecertificeerd bent, dan heeft dat de volgende voordelen:

  • Verhoging van de veiligheid en gezondheid van de medewerkers
  • Besparing van kosten door minder ongevallen en ziekte
  • Grotere kans om opdrachtgevers binnen te halen

Heeft u een vraag?

Arbo Industries (logo groot)

VCU-certificering behalen met Arbo Industries

Wij begeleiden u tijdens het gehele certificeringstraject en zorgen ervoor dat u het VCU certificaat zonder problemen ontvangt en kunt behouden. Bovendien garanderen wij u een flinke besparing op de totale certificeringskosten. Onze adviseurs hebben ruime ervaring met het opzetten, implementeren en onderhouden van VCU-systemen. Door onze zeer efficiënte werkwijze bent u daarnaast verzekerd van een snelle realisatie tegen een meer dan concurrerende totaalprijs.

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, dan komen wij graag bij u langs. Desgewenst stellen wij een op maat gesneden en vrijblijvende aanbieding voor u op. U ontvangt onze aanbieding altijd binnen vijf werkdagen.

 

VCU certificaat behalen? Neem contact met ons op! 

 

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox. Tevens ontvangt u dan een aantal unieke veiligheidsposters.

ARBO INDUSTRIES

Onder de loep genomen

Flip van den Heuvel
Flip van den HeuvelDirecteur Crossing Borders Development
Lees verder
Arbo Industries heeft ons begeleid bij onze ISO-9001 certificering. Zowel de totstandkoming van ons handboek als de certificering zelf verliepen op rolletjes. Wat mij opviel tijdens het implementatietraject is met name de combinatie tussen de kennis omtrent certificering enerzijds en de pragmatische aanpak van Arbo Industries anderzijds. Als u een goede partij zoekt, dan is Arbo Industries een echte aanrader!
Roy Middelburg
Roy MiddelburgDirecteur Roy Reinigt B.V.
Lees verder
De samenwerking is vlekkeloos verlopen. We konden onze wensen zelfs tijdens het proces nog bijstellen. Een spontaan en enthousiast bedrijf, zeker een aanrader. We zijn trots op het behalen van het VCA**-, ISO 9001- en het ISO 14001-certificaat.
Hilbert & Maarten Ligthart
Hilbert & Maarten Ligthart Directie Ligthart Schilders B.V.
Lees verder
Deze adviseurs houden van transparant zaken doen, met hun 'no nonsense' cultuur passen ze goed bij ons bedrijf en begrijpen we elkaar volledig. De VCA* en ISO 9001 certificering is snel en geruisloos tot stand gekomen. Wij zijn trots op de nieuwe structuur binnen ons bedrijf en de veilige omgeving waar onze mensen nu in werken
Walther Stultiens
Walther StultiensAdjunct directeur Brabant Groep
Lees verder
Arbo Industries voelt vertrouwd. Hun instelling is resultaatgericht en praktisch. De adviserende rol die zij verlenen, zorgt voor (Arbo)rust op al onze afdelingen.
Ronald van de Merwe
Ronald van de MerweDirectie Voscon B.V.
Lees verder
Bij Voscon B.V. willen wij ons laten certificeren ISO-14001, alleen waar begin je? Arbo Industries heeft ons geholpen alles duidelijk in beeld te brengen en dat te vertalen naar ons handboek en bedrijfsproces. Goed gelukt, want wij kregen de complimenten van onze auditor voor ons handboek en de begeleiding vanuit Arbo Industries!
Willem Göbel
Willem GöbelDirecteur Wimorost Construction
Lees verder
Arbo Industries heeft ons bijzonder goed geholpen bij het op korte termijn behalen van een certificering voor de VCA-Petrochemie. De samenwerking is prettig verlopen door de korte lijntjes en de kennis die zij inbrengen. De documenten die zij opgeleverd hebben zijn eenvoudig toe te passen en ondersteunend aan ons werkproces.
Ton Burgers
Ton BurgersManager Technisol Groep
Lees verder
Hoe ik Arbo Industries zou omschrijven? Dat is makkelijk: ze zijn snel, praktisch en creatief.
Bram Roukema
Bram RoukemaOperations coördinator Engine Partners
Lees verder
De samenwerking met Arbo Industries ervaren wij als prettig. Hun vlotte medewerkers denken met ons mee, toegespitst op de complexiteit van ons internationaal bedrijf. Een aanrader!
Gaby Fiere
Gaby FiereEigenaar Hallo Kraamzorg
Lees verder
Om een kraamcentrum te runnen, is best wat kennis nodig van wet- en regelgeving. Kennis die wij niet direct in huis hadden. Gelukkig helpt Arbo Industries ons. Ze begeleiden bij audits en helpen met onze RI&E. Een heel fijn bedrijf om mee te werken!
Vaios Evangelou
Vaios EvangelouFloor manager restaurant Delphi Zoetermeer
Lees verder
Arbo Industries heeft ons op een praktische manier geholpen om zowel de veiligheid als de gezondheid van ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn erg behulpzaam en flexibel!