VCA*/**/Petrochemie

VCA*/**/Petrochemie

Aannemers krijgen vaak de vraag of zij VCA-gecertificeerd zijn en veel opdrachtgevers stellen een VCA-certificering zelfs verplicht voor hun onderaannemers. Maar wat houdt een VCA-certificering nu eigenlijk in?


Wat is VCA?


VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. De certificering heeft als doel om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en het aantal ongevallen te verminderen. De VCA is daarmee veel meer dan alleen een checklist met een aantal eisen; het is een veelzijdige norm waarmee bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het certificaat stelt eisen aan onderwerpen als VGM-beleid, risicobeheer, opleiding, voorlichting en instructie, milieuzorg, noodsituaties, VGM-inspecties, bedrijfsgezondheidszorg en ongevallen/VGM-incidenten. Om in aanmerking te komen voor een VCA-certificering, moet u aantoonbaar bewijs hebben dat u aan de gestelde eisen voldoet.

Heeft u een vraag?

Arbo Industries (logo groot)

Voor wie is VCA bedoeld?

De VCA is met name bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving, zoals onderhouds- en constructiebedrijven. In branches als de bouw, elektrotechniek, civiele techniek, grond-, weg- en waterbouw, metaalbewerking en (petro)chemische industrie wordt van onderaannemers vaak het VCA-certificaat geëist. Voorbeelden van risicovolle omgevingen in deze branches zijn de bouwplaatsen, besloten ruimten, werkplaatsen, fabrieken, installaties en werkgebieden op hoogte.

 

Hoe behaalt mijn bedrijf het VCA-certificaat?

Om een VCA-certificering te behalen, moet u de volgende stappen doorlopen:

  1. Bepalen of u in aanmerking komt voor een VCA-certificering
  2. Bepalen op welk niveau u gecertificeerd wilt/kunt worden (VCA* / VCA** / VCA-petrochemie)
  3. Opstellen plan van aanpak ten behoeve van uw VGM-beheersysteem
  4. Uitvoeren actiepunten uit plan van aanpak
  5. Aanvragen VCA-certificering

Wat kost een VCA-certificering?

Er is geen vast prijskaartje te hangen aan een VCA-certificering. De kosten voor een VCA-certificering zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het aantal medewerkers, de status van het bedrijf op het gebied van VGM en de aard, veelzijdigheid en complexiteit van het werk. Prijstechnisch gezien garanderen wij dat u bij Arbo Industries aan het juiste adres bent.

 

VCA-certificering behalen met Arbo Industries

Arbo Industries ontwikkelde een systeem waarmee bedrijven op eenvoudige en efficiënte wijze in aanmerking komen voor het VCA certificaat. Geen dikke handboeken met ingewikkelde procedures, maar praktische hulpmiddelen om u te helpen met het optimaliseren van uw VGM-beheersysteem. Door ons praktisch ingerichte systeem en de efficiënte werkwijze bent u bij Arbo Industries verzekerd van het VCA certificaat; snel en tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

 

VCA certificaat behalen? Neem contact met ons op! 

 

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox. Tevens ontvangt u dan een aantal unieke veiligheidsposters.

ARBO INDUSTRIES

Onder de loep genomen

Flip van den Heuvel
Flip van den HeuvelDirecteur Crossing Borders Development
Lees verder
Arbo Industries heeft ons begeleid bij onze ISO-9001 certificering. Zowel de totstandkoming van ons handboek als de certificering zelf verliepen op rolletjes. Wat mij opviel tijdens het implementatietraject is met name de combinatie tussen de kennis omtrent certificering enerzijds en de pragmatische aanpak van Arbo Industries anderzijds. Als u een goede partij zoekt, dan is Arbo Industries een echte aanrader!
Roy Middelburg
Roy MiddelburgDirecteur Roy Reinigt B.V.
Lees verder
De samenwerking is vlekkeloos verlopen. We konden onze wensen zelfs tijdens het proces nog bijstellen. Een spontaan en enthousiast bedrijf, zeker een aanrader. We zijn trots op het behalen van het VCA**-, ISO 9001- en het ISO 14001-certificaat.
Hilbert & Maarten Ligthart
Hilbert & Maarten Ligthart Directie Ligthart Schilders B.V.
Lees verder
Deze adviseurs houden van transparant zaken doen, met hun 'no nonsense' cultuur passen ze goed bij ons bedrijf en begrijpen we elkaar volledig. De VCA* en ISO 9001 certificering is snel en geruisloos tot stand gekomen. Wij zijn trots op de nieuwe structuur binnen ons bedrijf en de veilige omgeving waar onze mensen nu in werken
Walther Stultiens
Walther StultiensAdjunct directeur Brabant Groep
Lees verder
Arbo Industries voelt vertrouwd. Hun instelling is resultaatgericht en praktisch. De adviserende rol die zij verlenen, zorgt voor (Arbo)rust op al onze afdelingen.
Ronald van de Merwe
Ronald van de MerweDirectie Voscon B.V.
Lees verder
Bij Voscon B.V. willen wij ons laten certificeren ISO-14001, alleen waar begin je? Arbo Industries heeft ons geholpen alles duidelijk in beeld te brengen en dat te vertalen naar ons handboek en bedrijfsproces. Goed gelukt, want wij kregen de complimenten van onze auditor voor ons handboek en de begeleiding vanuit Arbo Industries!
Willem Göbel
Willem GöbelDirecteur Wimorost Construction
Lees verder
Arbo Industries heeft ons bijzonder goed geholpen bij het op korte termijn behalen van een certificering voor de VCA-Petrochemie. De samenwerking is prettig verlopen door de korte lijntjes en de kennis die zij inbrengen. De documenten die zij opgeleverd hebben zijn eenvoudig toe te passen en ondersteunend aan ons werkproces.
Ton Burgers
Ton BurgersManager Technisol Groep
Lees verder
Hoe ik Arbo Industries zou omschrijven? Dat is makkelijk: ze zijn snel, praktisch en creatief.
Bram Roukema
Bram RoukemaOperations coördinator Engine Partners
Lees verder
De samenwerking met Arbo Industries ervaren wij als prettig. Hun vlotte medewerkers denken met ons mee, toegespitst op de complexiteit van ons internationaal bedrijf. Een aanrader!
Gaby Fiere
Gaby FiereEigenaar Hallo Kraamzorg
Lees verder
Om een kraamcentrum te runnen, is best wat kennis nodig van wet- en regelgeving. Kennis die wij niet direct in huis hadden. Gelukkig helpt Arbo Industries ons. Ze begeleiden bij audits en helpen met onze RI&E. Een heel fijn bedrijf om mee te werken!
Vaios Evangelou
Vaios EvangelouFloor manager restaurant Delphi Zoetermeer
Lees verder
Arbo Industries heeft ons op een praktische manier geholpen om zowel de veiligheid als de gezondheid van ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn erg behulpzaam en flexibel!