VCA*/**/Petrochemie

VCA*/**/Petrochemie

Aannemers krijgen vaak de vraag of zij VCA-gecertificeerd zijn en veel opdrachtgevers stellen een VCA certificering zelfs verplicht voor hun onderaannemers. Maar wat houdt een VCA certificering nu eigenlijk in?

 

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. De certificering heeft als doel om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is daarmee veel meer dan alleen een checklist met een aantal eisen; het is een veelzijdige norm waarmee bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het certificaat stelt eisen aan onderwerpen als VGM-beleid, risicobeheer, opleiding, voorlichting en instructie, milieuzorg, noodsituaties, VGM-inspecties, bedrijfsgezondheidszorg en ongevallen/VGM-incidenten. Om in aanmerking te komen voor een VCA certificering, moet u aantoonbaar bewijs hebben dat u aan de gestelde eisen voldoet.

Voor wie is VCA bedoeld?

De VCA is met name bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving, zoals onderhouds- en constructiebedrijven. In branches als de bouw, elektrotechniek, civiele techniek, grond-, weg- en waterbouw, metaalbewerking en (petro)chemische industrie wordt van onderaannemers vaak het VCA certificaat geëist. Voorbeelden van risicovolle omgevingen in deze branches zijn de bouwplaatsen, besloten ruimten, werkplaatsen, fabrieken, installaties en werkgebieden op hoogte.

 

Hoe behaalt mijn bedrijf het VCA certificaat?

Om een VCA-certificering te behalen, moet u de volgende stappen doorlopen:

  1. Bepalen of u in aanmerking komt voor een VCA certificering
  2. Bepalen op welk niveau u gecertificeerd wilt/kunt worden (VCA* / VCA** / VCA-petrochemie)
  3. Opstellen plan van aanpak ten behoeve van uw VGM-beheersysteem
  4. Uitvoeren actiepunten uit plan van aanpak
  5. Aanvragen VCA certificering

Wat kost een VCA certificering?

Er is geen vast prijskaartje te hangen aan een VCA certificering. De kosten voor een VCA certificering zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het aantal medewerkers, de status van het bedrijf op het gebied van VGM en de aard, veelzijdigheid en complexiteit van het werk. Prijstechnisch gezien garanderen wij dat u bij Arbo Industries aan het juiste adres bent.

 

VCA certificaat behalen met Arbo Industries

De adviseurs van Arbo Industries hebben jarenlange ervaring met het opzetten van VCA systemen voor bedrijven in uiteenlopende branches, en weten daarmee ook goed de weg in de wereld van wet- en regelgeving op gebied van VGM. We zetten VCA systemen op die passend en wenselijk zijn binnen bedrijven, rekening houdend met de eisen uit de norm en wet- en regelgeving. Aan de hand van een actielijst zorgen we ervoor dat u klaar wordt gestoomd voor certificering. Omdat we onze opdrachtgevers willen ontzorgen, is de adviseur van Arbo Industries ook tijdens de externe audit aanwezig om deze voor u te begeleiden.

 

Door onze kennis en ervaring optimaal toe te passen tijdens het traject, bent u verzekerd van het behalen en het behouden van het VCA certificaat. Door het toepassen van een efficiënte werkwijze bent u daarnaast ook verzekerd van een snelle realisatie tegen een meer dan concurrerende totaalprijs.

 

Wanneer u een afspraak wilt maken, dan komen wij graag bij u langs. Desgewenst stellen wij een op maat gesneden en vrijblijvende offerte voor u op. U ontvangt onze offerte altijd binnen vijf werkdagen.

 

VCA certificaat behalen? Neem contact met ons op!

 

Wilt u in alle rust meer te weten komen over onze dienstverlening? Vraag onze uitgebreide brochure aan en wij sturen deze direct naar uw mailbox.

Vrijblijvende prijsopgave?

Naam(Vereist)

Heeft u een vraag?

Arbo Industries (logo groot)

ARBO INDUSTRIES

Onder de loep genomen

Wouter Guijt
Wouter GuijtCEO & Co-founder Nexus Energy b.v.
Lees verder
Wij zijn erg blij met de begeleiding van Arbo Industries in het behalen van onze ISO9001:2015 certificering. Adviseur Randy Loenen heeft al het zware werk uit handen genomen en kwam af en toe in de lucht met wat gerichte vragen en opmerkingen. Wij konden ons blijven focussen op onze dagelijkse werkzaamheden terwijl hij op de achtergrond alles piekfijn in orde maakte. Ook de auditor complimenteerde ons met het handboek tijdens de geslaagde audit, alle credits hiervoor gaan naar Arbo Industries, een fijne club om mee te werken!
Ruth Daniel
Ruth DanielBack Office Manager bij Selam Zorg VOF
Lees verder
Arbo Industries heeft ons met oog voor detail van A tot Z geholpen bij het behalen van het HKZ-certificaat. Zij hebben systematisch en efficiënt door het proces heen gewerkt. Tevens hebben wij de communicatie als zeer prettig ervaren; wij kregen bijvoorbeeld snel en helder reactie. Het belangrijkste is dat wij het resultaat mooi in één keer hebben behaald en wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen aan andere organisaties. Dank hiervoor.
Flip van den Heuvel
Flip van den HeuvelDirecteur Crossing Borders Development
Lees verder
Arbo Industries heeft ons begeleid bij onze ISO-9001 certificering. Zowel de totstandkoming van ons handboek als de certificering zelf verliepen op rolletjes. Wat mij opviel tijdens het implementatietraject is met name de combinatie tussen de kennis omtrent certificering enerzijds en de pragmatische aanpak van Arbo Industries anderzijds. Als u een goede partij zoekt, dan is Arbo Industries een echte aanrader!
Hilbert & Maarten Ligthart
Hilbert & Maarten Ligthart Directie Ligthart Schilders B.V.
Lees verder
Deze adviseurs houden van transparant zaken doen, met hun 'no nonsense' cultuur passen ze goed bij ons bedrijf en begrijpen we elkaar volledig. De VCA* en ISO 9001 certificering is snel en geruisloos tot stand gekomen. Wij zijn trots op de nieuwe structuur binnen ons bedrijf en de veilige omgeving waar onze mensen nu in werken
Roy Middelburg
Roy MiddelburgDirecteur Roy Reinigt B.V.
Lees verder
De samenwerking is vlekkeloos verlopen. We konden onze wensen zelfs tijdens het proces nog bijstellen. Een spontaan en enthousiast bedrijf, zeker een aanrader. We zijn trots op het behalen van het VCA**-, ISO 9001- en het ISO 14001-certificaat.
Walther Stultiens
Walther StultiensAdjunct directeur Brabant Groep
Lees verder
Arbo Industries voelt vertrouwd. Hun instelling is resultaatgericht en praktisch. De adviserende rol die zij verlenen, zorgt voor (Arbo)rust op al onze afdelingen.
Ronald van de Merwe
Ronald van de MerweDirectie Voscon B.V.
Lees verder
Bij Voscon B.V. willen wij ons laten certificeren ISO-14001, alleen waar begin je? Arbo Industries heeft ons geholpen alles duidelijk in beeld te brengen en dat te vertalen naar ons handboek en bedrijfsproces. Goed gelukt, want wij kregen de complimenten van onze auditor voor ons handboek en de begeleiding vanuit Arbo Industries!
Willem Göbel
Willem GöbelDirecteur Wimorost Construction
Lees verder
Arbo Industries heeft ons bijzonder goed geholpen bij het op korte termijn behalen van een certificering voor de VCA-Petrochemie. De samenwerking is prettig verlopen door de korte lijntjes en de kennis die zij inbrengen. De documenten die zij opgeleverd hebben zijn eenvoudig toe te passen en ondersteunend aan ons werkproces.
Ton Burgers
Ton BurgersManager Technisol Groep
Lees verder
Hoe ik Arbo Industries zou omschrijven? Dat is makkelijk: ze zijn snel, praktisch en creatief.
Bram Roukema
Bram RoukemaOperations coördinator Engine Partners
Lees verder
De samenwerking met Arbo Industries ervaren wij als prettig. Hun vlotte medewerkers denken met ons mee, toegespitst op de complexiteit van ons internationaal bedrijf. Een aanrader!
Gaby Fiere
Gaby FiereEigenaar Hallo Kraamzorg
Lees verder
Om een kraamcentrum te runnen, is best wat kennis nodig van wet- en regelgeving. Kennis die wij niet direct in huis hadden. Gelukkig helpt Arbo Industries ons. Ze begeleiden bij audits en helpen met onze RI&E. Een heel fijn bedrijf om mee te werken!
Vaios Evangelou
Vaios EvangelouFloor manager restaurant Delphi Zoetermeer
Lees verder
Arbo Industries heeft ons op een praktische manier geholpen om zowel de veiligheid als de gezondheid van ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn erg behulpzaam en flexibel!